Kollageen - Milline kollageeni toidulisand omale valida?

Published In: NewsHits: 24569

Mida peaks kollageeni valides silmas pidama? Milline kollageen omale valida? Ja mis maitsega on üldse kollageenid? 

Meilt on igasuguseid küsimusi küsitud, mistõttu kogusimegi need kõik kokku ja vastame nüüd siin blogis neile korraga. Ikka selleks, et teil, kallid lugejad, oleks lihtsam omale kollageenitoodet valida.

 

Eternal Youth Iluampsud said 2023 veebruaris suure tunnustuse osaliseks! Maailma suurimal toidumessil Gulfood Dubais tituleeriti Iluampsud kollageeniga innovatiivseimaks tervisetooteks. 

 

1. Millise koguse kollageeni peaks päevas tarbima?

Päevaseks efektiivseks annuseks peetakse kollageeni puhul 5-10 grammi (kuni 10 000mg). Kuid paljudes toidulisandites on kollageenikogus palju väiksem. Oleme näinud isegi toidulisandeid milles on vaid paarsada milligrammi kollageeni.

Vali alati kollageeni toidulisand, milles on vähemalt 5 grammi päevases annuses, et saada sellest maksimaalset kasu!

 

2. Kas kollageeniallikas mängib ka rolli efektiivsuses?

Kollageen on allikana saadaval näiteks kanast, veisest, seast ja kalast. Viimase aja uudis on see, et isegi millimallikatest proovitakse seda toota. Kõige kvaliteetsemaks peetakse merelist päritolu kollageeni, sest see on kõige kergemini omastatav. 

Seega jah, kollageeni allikas mängib rolli kollageeni efektiivsuses ning seetõttu soovitame valida kollageeni toidulisandi, mis sisaldab merelist päritolu kollageeni.

 

3. Kui tihti peaks kollageeni kasutama? 

Oleneb vanusest. Kolmekümnendates võib kollageeni kasutada kuuridena, ühe kuuri kestvuse pikkus võiks olla 2-3 kuud. Ning kuuri võiks korrata paar korda aastas. Või vastavalt välimusele ja enesetundele. Mida vanemaks me aga saame, seda vähemaks jääb meie keha oma kollageenitootmine. Mistõttu kuskil 50+ vanuses võiks kollageen olla igapäevane kaaslane. 

 

4. Kas valida puhas kollageen või eelistada lisaainetega kollageeni?

Kollageenide valik on mitmekülgne - on vaid puhast kollageeni sisaldavad tooted ning on ka lisaks vitamiine jms sisaldavaid kollageene. On täiesti sobiv kasutada puhast kollageeni. Kuid kui soovid lisasärtsu, otsi tootest näiteks C vitamiini, mis aitab kollageenil imenduda ning muid iluvitamiine, nagu näiteks A ja E vitamiine, või juuksekasvu soodustavat biotiini.

 

5. Kas merelist päritolu kollageenil on kala maitse?

Hüdrolüüsimise protsessi käigus valmib kollageeni algallikast pulber. Mida kvaliteetsem on pulber, seda tõenäolisemalt on see maitsetu. Madalama kvaliteediga toodetel võib olla juures ka mõnevõrra ebameeldiv maitse.

Küll aga võib maitse - nii hea kui halb - lisanduda kollageeni toidulisandisse lisatud muudest ainetest. Kui võimalik, proovige kollageeni toidulisandit enne ja veenduge, et selle maitse on teile meeldiv. 

 

6. Kas erinevaid kollageeni toidulisandeid võib kombineerida

Loomulikult! Vahelduse mõttes võib üks päev teha kollageenipulbriga smuuti, teine päev maiustada Collibre kollageenishotiga, kolmandal päeval võluda kotist välja pisike Dermanutrix Collagen annuspakike. Ja sekka pista põske paar Iluampsu. Oluline on kollageeni kogus 5-10g ning kollageeni allikas, kuid omavahel võib neid absoluutselt vahetada ja kombineerida. 

 

7. Kui vanalt peaks hakkama kollageeni toidulisandit kasutama?

See on hästi individuaalne ja sõltub paljudest faktoritest. Keskmiselt hakkab kollageenitootmine vähehaaval vähenema kahekümnendate teises pooles. Samas esialgu ei ole selle protsessi mõjud nii märgatavad. Märgatavamaks kipuvad need muutuma kolmekümnendates. Samas, kollageeni on vaja nii paljude funktsioonide jaoks, et halba ei tee ta kindlasti ka varem tarbima hakkamisel. Näiteks Soome noorte jäähokikoondis kasutab intensiivse treeningkoormuse tõttu kollageeni toidulisandit, tagamaks liigeste ja kõhrede heaolu. 

 

Kui aga tahaks enne esimest korda kollageeni soetamist natuke selgust saada, millega üldse tegemist on ja miks peaks kollageeni tarbima, siis selle kohta kirjutasime põhjaliku blogipostituse: Mis on kollageen ja miks meile seda vaja on

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.

Name
Email

-30% + KINGITUS

Saa -30% tavahindadelt koodiga ILU30 kuni 28.04.24 (k.a). Lisaks KINGITUSEKS Duolys C.E noorendav ja nahale energiat andev C-vitamiiniseerum, kui tellimuses on väh. 40€ lõppväärtuses tooteid.

LOO KONTO JA SAA 5€ OSTLEMISEKS

Kuidas saada 5€? Lihtne, mine "loo konto" nupu kaudu kliendikontot looma. See võtab 2 minutit, ning seejärel lisandub kliendikontole automaatselt 5€ boonusraha, mida saab kasutada tellimuselt soodustuse saamiseks. 

PS! pakkumine kehtib, kui lähed kohe otse pop-up'ilt kontot looma. 

 

Tänan, ma ei vaja boonusraha