Peptiidid kosmeetikatoodetes — kauaotsitud nooruse eliksiir?

Published In: NewsHits: 12481

Teadussaavutused on tänaseks päevaks võimaldanud parendada inimkeha tehissüdame ja tehisjalgadega. Meditsiin areneb hetkel muljetavaldava kiirusega, ja kasvavad meie teadmised inimese välimuse säilitamiseks ja parandamiseks. Välimus on meile äärmiselt oluline, mistõttu on eriti keeruline leppida looduse loomuliku protsessi — vananemisega.

Nooruse eliksiiri otsingud on käinud iidsetest aegadest, kuid siiamaani on tõeliselt efektiivseteks meetoditeks jäänud siiski pigem kirurgilised või invasiivsed meetodid. Need vahendid tunduvad paljudele ohtlikud ja potentsiaalselt kõrvaltoimeterikkad ning seetõttu otsitakse alati väheminvasiivsemaid võimalusi.

Üks uus leebem võimalus on bioaktiivsete peptiidide kasutamine nahahoolduses.

Peptiidid on oma olemuselt looduslikud, sest kuuluvad kõikide elusorganismide koostisesse ja on sama vanad kui DNA. Keemiliselt on peptiidid molekulid, kus aminohappe jääke ühendavad peptiidsidemed. Aminohappe jääkide arv ja asukoht molekulis võib olla väga erinev. Seega on võimalik nendest komponentidest moodustada miljoneid erinevaid peptiide. Suurema komponentide arvuga peptiide nimetatakse polüpeptiidideks ja veel pikema ahelaga polüpeptiide tuntakse valkudena. Lühikeste peptiidide hulgas leidub bioloogiliselt aktiivseid peptiide, mis suudavad virgatsainetena vahetult mõjutada kindlat tüüpi rakke pannes neid käituma soovitud viisil.

Peptiide kasutatakse vananemisvastases kosmeetikas kahel põhjusel: nad on piisavalt väikesed et läbida naha barjääri ning nad suudavad nahas tekitada kehale loomuomasel viisil soovitud reaktsiooni. Näiteks kasutatakse peptiide nagu Palm-Lys-Val-Dab-Thr-OH kollageeni hüaluroonhappe ja teiste nahale kasulike molekulide tootmise ergutamiseks, tagamaks naha nooruse ja elastsuse.

Looduse kaasabil on vananemisvastastes kosmeetikatoodetes sisalduvate peptiidide hulka lisandunud ka Kagu-Aasias elava lõgismao Trimeresurus wagleri mürk, milles sisaldub peptiid Waglerin-1. See avaldab mõju ohvri lihasrakkudele blokeerides nikotiin-atsetüülkoliini retseptori, mis vahendab ajusignaale lihasesse. Maol on sellest kasu, sest mürgi toimel ohvri lihaste tegevus paralüseeritakse ja madu saab ilma ühtegi jooksusammu tegemata oma eine kätte.

Kortse vähendavalt mõjuvas kosmeetikatootes kasutatakse sünteetilist Waglerin-1 analoogi patenteeritud toimeainet Syn-Ake, mis paralüseerib nahaalused lihased närvisignaalide blokeerimisega ja nende lõdvestumisel saabub soovitud lõpptulemus, milleks on silmapaistev kortsude vähenemine.

Et peptiidid lagunevad keha ainevahetuses kiiresti, ei saa toimeained kaugele levida. Ka sünteetilise maomürgi Syn-Ake mõju on vaid lokaalne, mõju hajub ning koostisaine on kasutamiseks täiesti turvaline.

Loomulikult ei ole peptiidid imeravim, ja vananemisprotsessi takistada ei suuda. Küll aga on peptiididega vananemisvastaste toodete abil võimalik seda märkimisväärselt aeglustada ning need aitavad palet silendada ka juba olemasolevate kortsude korral.

 

Vaata Biotopix Flashlifti hämmastavaid tulemusi siit VIDEOST

 

Eksperdi arvamus
Siret Stender, Sim Salong (Narva mnt 7D), konsultant-kosmeetik

Olles tegev ilutoodete valdkonnas eelistan ilu ja nooruse säilitamisel alati vaid kvaliteetseid tooteid. Õrna ja tundliku näonaha puhul tuleb hoolega valida, mida näole kanda saan. Kuna teatud vanuses naha kollageenikiud lagunevad ja hõrenevad ning dermises olev tugivõrgustik nõrgeneb, siis oma ilu huvides on lausa kohustuslik tugitoodete kasutamine. Biotopix tooted on kogunud tuntust tänu uuenduslikule peptiidide sisaldusele ning ülemaailmselt nahaarstide ja ilukirurgide heakskiidu saanud. Tooteid testides täheldasin näonahas kohe paremat ja värskemat aistingut. Juba esimene kasutuskord andis näonahale hea enesetunde ning usaldusväärsuse toote kasutamist jätkata.

Biotopix Specific Flashlift seerum — on tõeline tuhkatriinuseerum — tekitab kohese pinguldava tunde ning kortse vähendav efekt kestab kuni 12 tundi. Peale mitme nädala pikkust kasutamist ei tunne liigset kuivust, mis võiks esineda tundlikul nahal pinguldavaid tooteid kasutades. Seerum sisaldab rikkalikult antioksüdante ja niisutavaid aineid, näonahk saab säilitada normaalse niisutatuse ning näeb kordades säravam välja. Kasutan seerumit nii hommikuti (ideaalne toode hommikuseks äratuseks!) kui ka õhtul, kui on mõnele üritusele minek. Flashlift seerumit kasutan koos Biotopix Specific Crow’s Feet silmaümbruskreemi ja Biotopix Advanced Anti-Wrinkle näokreemiga, tooted on tõhusad ning 100% täiustavad üksteist!
Rahulolu enesega on üks õnne aluskividest, julget kasutamist kõigile!

Peptiididega Biotopix tootesarjaga saab tutvuda Biotopix dermakosmeetika e-poes

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.

Name
Email

OUTLET kategoorias rohkelt 1+1 tooteid

1+1 märgistusega toodete puhul ostad ühe ja saad teise kingituseks kaasa. Lisatoode lisandub automaatselt. 

 

Loo konto ja saa preemiaks 5€ ostlemiseks

Kuidas saada 5€? Lihtne, mine "loo konto" nupu kaudu kliendikontot looma. See võtab 2 minutit, ning seejärel lisandub kliendikontole automaatselt 5€ boonusraha, mida saab kasutada tellimuselt soodustuse saamiseks. 

PS! pakkumine kehtib, kui lähed kohe otse pop-up'ilt kontot looma. 

 

Tänan, ma ei vaja boonusraha