Kuiva naha tõhus abimees – uurea

Published In: NewsHits: 1850

Eesti kliimas esineb väga paljudel inimestel nahakuivust – ketendamist, sügelust, paksendeid ja lõhesid. Seetõttu on oluline nahka igapäevaselt niisutada. Dermatoloogide hinnangul on kõige tõhusam niisutavate omadustega toimeaine uurea ehk karbamiid.

Dermatoloogid ütlevad, et kõige tähtsam element nahahooldusvahendites on niisutav toime. Piisavalt niisutatud nahk on elastne, pehme ning näeb välja oluliselt noorem. Naha niisutamine pidurdab kindlasti ka vananemisprotsesse ja kortsude teket. Uureat sisaldavate kreemide kasutamine aitab parandada naha niiskustasakaalu ja muuta nahka pehmeks ja siidiseks, leevendades nõnda naha ärritust ja kiirendades rakkude uuenemist. Uurea aitab ka säilitada naha hüdrolipiidkihti ning seeläbi parandada naha kaitsevõimet. Kuna uurea on hüpoallergeenne, on seda laialdaselt kasutatud juba aastaid. Samuti on sel antiseptiline ja seenevastane toime. Aga mis see paljukiidetud uurea siis ikkagi on?

 

Kuiva naha parim sõber

Uurea on inimorganismis looduslikult esinev ühend, mis sisaldub nahas ja peaaegu igat tüüpi vedelikus, mida meie organism toodab. Uurea on värvitu ja lõhnatu kristalliline aine, mille sulamistemperatuur on 133oC. Normaalne uureasisaldus nahas peaks olema umbes 1%. Seda taset mõjutavad aga paljud faktorid, näiteks vanus, stress, teatud haigused, mille tulemusel uureasisaldus võib väheneda kuni poole võrra. Liiga madal uureasisaldus toobki endaga kaasa naha kuivuse ja sellega kaasneda võivad probleemid. Haigused, mille korral uurea tase nahas võib drastiliselt väheneda, on näiteks diabeet, psoriaas ja ihtüoos.

Esmakordselt sünteesiti uurea 1828. aastal ja sellest ajast alates on see aine laialdaselt kasutuses just kuiva naha hooldamiseks mõeldud toodetes. Uureat sisaldavad tooted sobivad suurepäraselt kasutamiseks õrna, atoopilise, kuiva, õhukese, vananeva, ketendava ja psoriaatilise naha korral.

 

Millised on võimalused?

Uureat sisaldavat dermakosmeetikat võib leida erinevat, ning uurea sisaldus nendes on 2–10%. Kuivusega kimpus, kuid muidu terve naha korral on soovitatav maksimumkontsentratsioon kuni 5%. Suurema uurea kontsentratsiooniga tooted (kuni 10%) sobivad psoriaasi ja ihtüoosi korral kasutamiseks. Ning sellest veel suurema kontsentratsiooniga (20-50%) kasutatakse nahapaksendite ja lõhede korral. Nii suure uurea kontsentratsiooniga tootel on juba ka keratolüütiline toime, mis nahapaksendeid turvaliselt lõhustab.

Parima niisutava efekti saavutamiseks peaks uureaga dermakosmeetika nahale kandma kohe pärast pesemist või veeprotseduure. Kindlasti ei tohi seda kasutada katkisel nahal ning vältima peab selle silma sattumist.

 

Eestis varsti juba 20 aastat apteegis müügil olnud rohkelt uureat ja looduslikke niisutavaid toimeaineid sisaldavad Atolys, Psorilys ja Xerolys pikaajaliselt niisutavad emulsioonid muudavad naha pehmeks ja elastseks. Tooted sisaldavad patenteeritud koostisainet urodium, mis pikendab uurea niisutavat toimet tänu sellele, et uurea ei kristalliseeru. Pumppudel teeb kasutamise mugavaks.

Tuuliste ja külmade ilmade tõttu on väga tähtis hoolitseda ka oma näonaha eest, et vältida nahakuivust ja kortsude teket. Selleks sobib hästi Xerolys Visage näokreem, millel on tänu aktiivsetele koostisainetele pikaaegne niisutav toime. Kreem on õli-vees emulsiooni tüüpi, kerge tekstuuriga ning imendub kiiresti, tekitades kohese elastsuse ja pehmuse.

 

Baaskreemid - mis need on? 

Lysaskin tootesarja kuuluvad Atolys, Psorilys ja Xerolys on baaskreemid ehk emulsioonid. Baaskreemid erinevad tavalistest kreemidest, sest nende koostis on spetsiaalselt loodud naha loomulikku kaitsekihti taastama, säilitama ja nende eesmärk on läbi kvaliteetsete koostisainete tagada tõeliselt pikaajaline niisutus. See on üks põhjus, miks Eestis paljud naha- ja perearstid soovitavad Atolys emulsiooni juba imikueast alates (võib kasutama hakata al. 3 elukuust) ja Psorilys emulsiooni psoriaatikutele. Kui esmakordselt Atolys, Psorilys või Xerolys emulsiooni kasutada, siis soovitame alustada pisikesest pumbatäiest. Tihti jätkub ühest pumbatäiest terve käe või jala kreemitamiseks. Tänu kvaliteetsetele koostisainetele (ja neid on nendes toodetes tõesti palju), kulub emulsiooni korraga vähe ja seda jätkub kauaks. 

 

Lysaskin tootesarja kuuluvad Atolys, Psorilys ja Xerolys+ emulsioonid kuuluvad toetavate toodetena Haigekassa meditsiiniseadmete loetellu.

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.

Name
Email

OUTLET kategoorias rohkelt 1+1 tooteid

1+1 märgistusega toodete puhul ostad ühe ja saad teise kingituseks kaasa. Lisatoode lisandub automaatselt. 

 

Loo konto ja saa preemiaks 5€ ostlemiseks

Kuidas saada 5€? Lihtne, mine "loo konto" nupu kaudu kliendikontot looma. See võtab 2 minutit, ning seejärel lisandub kliendikontole automaatselt 5€ boonusraha, mida saab kasutada tellimuselt soodustuse saamiseks. 

PS! pakkumine kehtib, kui lähed kohe otse pop-up'ilt kontot looma. 

 

Tänan, ma ei vaja boonusraha