Miks tekivad silmade ümbrusse jooned, tursed ja tumedused ning mida nende vastu ette võtta?

Published In: NewsHits: 28217

 

Alles hiljuti suhtlesin ühe reklaamtegevuste kontaktiga ning mainisin et käsitlusele tuleb teema tumedad ja/või turses silmaalused, mille peale kuuldus telefonis hele hüüe "jaa, see on nii vajalik teema, ka minul on silmade ümbruses tursed". Tõepoolest, silmade ümbruse piirkonna eest soovivad naised erilist hoolt kanda, mistõttu ka selle blogipostituse otsustasin kirjutada. Sest tegelikult ei ole joonekesed, tumedused või tursed üldse paratamatus ja väga palju saab nende ennetamiseks ise ära teha. 

PS! Kasutades koodi ROSENA222 on tavahinnaga tooted rosena.ee e-poes 20% soodsamad kuni märtsi lõpuni. Kõigile vähemalt 40€ väärtuses tooteid sisaldavatele tellimustele lisandub kingituseks Biotopix Crow's Feet botoksilaadse efektiga noorendav silmakreem

Miks tekivad tumedad silmaalused?

 

Laias laastus võib tumeduste tekkepõhjuste "süüdlasteks" pidada kolme olulisemat faktorit: vanus, päike ja veresoonte laienemine või lekkimine silmade ümbruses. Aga täpsemalt:

Vananemine

Vananedes väheneb meie nahas kollageen ning nahk muutub vähemelastseks (tekivad kortsud) kuid samas ka õhemaks. See on põhjus, miks vanematel inimestel on veresooned naha alt palju paremini nähtaval. Sama protsess toimub ka silmade ümbruses. Vananemisega muutub silmade ümbruse niigi õhuke nahk veelgi õhemaks ning kõik mis naha all on, k.a tumedad veresooned, paistavad palju paremini naha alt välja. Siinkohal leiab kindlasti abi heast vananemisvastasest silmaümbruskreemist ning regulaarsetest kollageeni toidulisandite kuuridest. 

Liigne päikesekiirgus

Päikesekiirgus võib silmade ümbrusse tumedat pigmenti tekitada. Eestis on kombeks päikesekaitsekreemi võõristada, mistõttu ei ole pigmendilaigud naistel üldse harv nähtus. Lisaks suureneb päikesekiirguse mõjul ka vabade radikaalide aktiivsus, mis põhjustab silmaaluste veresoonte laienemise ja tumedate ringide tekkimise silmade alla. Piiri tasub pidada kindlasti liiga sagedase solaariumi külastamisega ning meeles tuleb hoida, et kvaliteetsed päikeseprillid ja päikesekaitsekreem on suvel armastusväärsed kaaslased. 

Stress

Liigne silmade stress või mehhaanilised vigastused võivad õrnadele veresoontele liiga teha. Näiteks päevas pikalt televiisori vaatamine või monitori taga töö tegemine võib silmade ümbruse veresooned panna suurenema, tehes need seetõttu paremini nähtavaks ja silmade alused tumedaks. Samuti võib süüdistada allergiaid - pidev stress, aevastamine, silmade hõõrumine jne võivad õrnadele veresoontele aga hoopiski liiga teha ning need lekkima panna. Selle tagajärjel jääb hapnikuvaene, tumedamat värvi veri püsima silmapiirkonda, kus nahk on kõige õhem ja läbipaistvam.

Lisaks on väga levinud tumeduste põhjustajaks vedelikupuudus, liigne alkoholi või suhkruste jookide tarbimine ja magamatus. Ka geneetiline soodumus on täiesti võimalik tekkepõhjus.   

 

Miks tekivad silmade ümbruse tursed? 

 

Tursete puhul on tegemist vedeliku kogunemisega silmade ümbruses. Järgnevalt toome välja mõned põhjused, miks see juhtuda võib. 

Hormoonid

Oma rolli võivad mängida hormoonid. Mõned päevad enne menstruatsiooni suureneb naiste kehas östrogeeni hulk. See põhjustab vee kinnipidamise kehas ja tekivad silmaaluse tursed. Sellise probleemi tekkimist lapseootel naisel peetakse lausa normiks.

Liiga soolased või suhkrused söögid-joogid

Sool on teada tuntud vedeliku kinnipidaja ning tänapäeval saame kõikvõimalikest toitudest ja snäkkidest kordades suuremaid soolakoguseid, kui peaksime. Seega kui silmade ümbruses on tursed, tasub läbi vaadata oma toidusedel ning ka valmistoodete pakenditelt alati soola kogus üle täpsustada. 

Magamatus ja keskküte

Külmad talved Eestis on paratamatus ning sellega kaasneb keskküte. Samas ei ole tihti meie kontrolli all see, kui kuumaks korter köetakse ja nii võivad ööunega ülemäära soojas toas kaasneda soovimatud tursed. Selle vältimiseks tasub investeerida paksu, sooja tekki ning hoida aken vähemalt tuulutuse peal. Jah, hommikul on tuba võibolla natuke jahedam, kui tahaks, kuid samas silmade ümbruse tursete vastu aitab jahedas magamine väga hästi. Ning loomulikult, kui magamisest rääkida, ei saa unustada seda, et ööune peab ikkagi täis magama. 

 

Mida saab ette võtta silmade ümbrusse tekkivate joonekeste vastu

Ütleme ausalt kohe ära, et täna kõige tõhusam vahend silmade ümbrusse tekkivate joonekeste ja miimikakortsude vastu võitlemiseks on botoksi süstid. Küll aga on palju naisi, kes eelistavad naturaalsemat tulemust, kardavad süstlatorkeid jms. Ka kreemidest saab abi. Aga siinkohal on väga oluline aeg, millal silmade ümbruse piirkonna eest hoolt kandma hakata. Mida varem kreemi kasutamisega alustada, seda suurema tõenäosusega lükkab kortsude teket edasi. Kahekümnendate alguses võiks investeerida tõhusalt niisutavasse kreemi. Üks põhilisi põhjuseid, miks kortsud hakkavad tekkima, on naha kuivamine. Kasutades regulaarselt niisutavat kreemi nii silmade ümbruses, kui mujal kehal, hoiame naha elastse ja niisutatuna ning vähendame kortsude tekkimise kiirust. Kahekümne viiendate teises pooles võiks hakata vaikselt piiluma ka kergelt noorendava kreemi poole. 

Aga alustamiseks ei ole kunagi liiga hilja! Näiteks rosena.ee valikus olev Biotopix Crow's Feet silmaümbruskreem sisaldab häid niisutavaid ja noorendavaid toimeaineid. Muu hulgas ka "hambavalutaime" ekstrakti, mis toimib nagu botoksi väikevend - lõõgastades õrnalt miimikalihaseid ja siludes ka juba tekkinud joonekesi. 

 

Kuidas silmade ümbruse joonekeste, tumeduste ja tursetega võidelda? 

 

Mõned näpunäited sai juba ka eelnevas tekstis välja toodud, kuid mida vaadata kosmeetika puhul? Silmaümbruse nahk on õrn ja õhuke ning enamasti on see esimene piirkond, mis vananemismärke ilmutab. Sealsed elastiini- ja kollageenivarud on väikesed, mistõttu tuleb silmaümbrustega tegeleda erilise hoole ja armastusega ning investeerida kvaliteetsesse kreemi. Eesmärk on hoida silmade ümbrus niisutatuna nind anda ka vananemisvastane toime. Vajadusel kanna piirkonda 2-4 korda päevas kreemi ja tupsuta seda päeva jooksul kas või meigi peale. 

Väga tõhus on silmade ümber paiknevate akupunktide masseerimine – sellega ergutatakse vereringet. Paraku on nahk aga väga laisk organ, nii et impulsse tuleb sellele anda pidevalt. Siin on üks 30-sekundiline massaaž, millest alustada: 

  1. tee silmade ümber õrnalt keskmise sõrmega patsutades ring (võid massaaži käigus ka kreemi silmade ümber kanda)
  2. liigu kulmu alt silma sisenurga poolt välisnurga poole ning seejärel põsesarna järgides silma välisnurgast ninajuure poole. Korda seda kolm korda
  3. vajuta survepunktile ninajuurel - täpselt sealt, kust kulmud algavad. Avalda survet õrnalt suunaga ülespoole
  4. jätka ninajuurele surve avaldamist silma sisenurga pool, seal, kust algavad pisarakanalid
  5. masseeri oma meelekohti kergete ringjate liigutustega

Mis on selle massaaži puhul hea, on võimalus seda teha ükskõik millal päeva jooksul. Õrna massaaži puhul ei ole ka karta, et meigiga midagi juhtuks. Kuid märksõna on siin kindlasti õrn - silmade ümbruse nahka ei tasu venitada ega liialt karmilt kohelda. 

Raskemate juhtude jaoks on tursete eemaldamiseks võimalik ka minna salongi aparatuursele hooldusele või vajalik lausa kirurgiline sekkumine. 

 

Kreemid silmade ümbruse hooldamiseks

 

Rosena dermakosmeetika valikus on mitu toodet, millede seast igaüks leiab just endale sobivaima. Kes soovib tumeduste ja tursete vastu võidelda, kes soovib noorendavat toimet. Ka neile, kes sooviksid mitmekülgset toimet, leidub multifunktsionaalseid tooteid. 

  1. Depiwhite silmaümbrusgeel on spetsiifiliselt mõeldud vähendama tumedusi ja turseid kõikvõimalike tekkepõhjustega. Nii on geeli koostises flavonoid, mis aitab elimineerida bilirubiini (lekkinudverelibled), arbutiin ja selleri ekstrakt aitavad vähendada liigset pigmenti ning peptiidid eemaldavad liigset vedelikku.
  2. Biotopix Bi-Active kreem tumeduste ja tursete vastu - kreemis on kolm aktiivset toimeainet: Niatsinamiid (Vitamiin B3) – tõhus toimeaine, millel on vananevale nahale mitmeid positiivseid mõjusid, näiteks elastuse parandamine, veekao takistamine ja naha elavdamine. Kreemis sisaldub ka vedelikke väljutavate omadustega tetrapeptiid ning tammeekstrakt, looduslik ja kliiniliste katsetega tõestatud alternatiiv retinoolile, mis aitab võidelda vananemise nähtudega ja varustada nahka väärtuslike antioksüdantidega. Nende kolme toimeaine koosmõju võimaldab Biotopix Specific Bi-active silmaümbruskreemil võidelda tumedate silmaümbruste ja tursete tekkepõhjustega tulemuslikult.
  3. Duolys noorendav silmaümbruskreem - sisaldab kombinatsiooni aktiivainetest – sh C ja E vitamiinid ning peptiidid – aitab pinguldada silmade ümbruse piirkonda, ja vähendada silmade ümbrusesse tekkivaid turseid ning tumedusi. Lisaks tagab kreem ka tõhusa niisutava efekti. Toodet võib hoida külmkapis jahutava toime saavutamiseks. Sellisel juhul on ta ideaalne abimees hommikuste silmade tursete vähendamiseks.  
  4. Morganna`s Mesmer-Eyes seerum sisaldab kolme hoolikalt valitud komponenti, mis tagavad tursete ja tumeduste vastu tõhusaima toime. Morganna's Alchemy tooted on loodud üle 20. aastase kogemusega keemiku poolt ning toodetes on kasutatud ökosertifitseeritud taimede ja lillede ekstrakte.
  5. Biotopix Crow's Feet noorendav silmaümbruskreemsisaldab häid niisutavaid ja noorendavaid toimeaineid. Muu hulgas ka "hambavalutaime" ekstrakti, mis toimib nagu botoksi väikevend - lõõgastades õrnalt miimikalihaseid ja siludes ka juba tekkinud joonekesi. 

 

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.

Name
Email

OUTLET kategoorias rohkelt 1+1 tooteid

1+1 märgistusega toodete puhul ostad ühe ja saad teise kingituseks kaasa. Lisatoode lisandub automaatselt. 

 

Loo konto ja saa preemiaks 5€ ostlemiseks

Kuidas saada 5€? Lihtne, mine "loo konto" nupu kaudu kliendikontot looma. See võtab 2 minutit, ning seejärel lisandub kliendikontole automaatselt 5€ boonusraha, mida saab kasutada tellimuselt soodustuse saamiseks. 

PS! pakkumine kehtib, kui lähed kohe otse pop-up'ilt kontot looma. 

 

Tänan, ma ei vaja boonusraha