5 teaduslikku põhjust, miks KOLLAGEEN su kehale hea on!

Published In: NewsHits: 13071

Keha vananemisprotsess algab juba 25. eluaastast, kui organismis hakkab kollageen lagunema. Uut kollageeni ei suudeta aga vajalikus koguses juurde toota. Nii tekivad silmaga nähtavad muutused nahas, juustes ja küüntes. Kuid lisaks ka liigestes, luudes ja kõhredes, kus võib tekkida ebamugavus- või lausa valulik tunne.

Kollageeni sisaldavad toidulisandid on muutunud järjest populaarsemaks. Seetõttu uurisime, miks võiks ja peaks kollageeni tarbima ning jõudsime nende 6 põhjuseni.

Kollageen on vananemisvastane!

Kollageen on meie nahale kriitiline komponent, hoides naha pingul ja elastsena. Seetõttu hakkavad esimesed vananemise märgid just nahale tekkima naha kuivuse ja kortsude vormis. Kollageen toidulisandina aitab hoida nooruslikkust ja vähendada kortse.

Uuring, millest võttis osa 69 naist, tuvastas, et peale kaheksa nädala jooksul regulaarselt kollageeni toidulisandi tarbimist, oli naistel paranenud naha elastsus, vähenenud kortsud ning nende nahk oli siledam ja siidisem. Siinkohal on oluline tähele panna, et efektiivne päevane kollageenikogus peaks algama viiest grammist (5000 mg). 

Proovi ise: Dermanutrix kollageeni jook mugavates annuspakkides

Kollageen aitab vähendada tselluliiti ning taastab juuste ja küünte elujõu!

Kollageeni järk-järgulise vähenemise tõttu kaotab nahk vananedes elastsust ja muutub õhemaks. Selle protsessi “kõrvalnäht” on tselluliidi nähtavamaks muutumine - kõik mis varem peidus oli, on nüüd nähtav. Kollageeni toidulisandi tarbimine aitab muuta naha elastsemaks. Selle tulemusel paistab nahk siledam ning inetud kühmukesed on taas peidus.

Lisaks nahka noorendavale toimele aitab kollageeni tarbimine tuua tuhmunud juustesse läike ning muuta küüned elastsemaks ja tugevamaks.

Proovi ise: Collibre Beauty kollageeni jook vitamiinidega

Aitab ennetada vanusega kaasnevaid liigesemuresid!

Tunned, et 40. aastaselt ei ole enam nii paindlik, kui kahekümnendates? Trepist üles sammudes annavad põlved endast märku krudina või valuga? Kuna nii lihastes, liigestes, kõhredes kui ka isegi luudes on kollageen oluline komponent, võib kollageeni toidulisand selliseid tundmusi vähendada. Viimastel aastatel on kollageeni kasutamist uuritud ka osteoartriidi ja reumatoidartriidi korral.

Näide: 147 sportlasega, kes kogesid liigesevalusid, viidi läbi katse, mille käigus nad tarbisid 24 nädalat regulaarselt kollageeni. Tulemus - märkimisväärselt vähenenud liigesevalu. 

Toetab ainevahetust ja lihaseid!

Kollageen sisaldab mitmeid asendamatuid aminohappeid, mida keha vajab igapäevaseks efektiivseks toimimiseks. Näiteks glütsiin toetab lihaseid ja ainevahetust olles osaline protsessis, mille käigus glükoos muutub energiaks. Seetõttu on kollageeni toidulisandit hea tarbida peale sportimist ja ka inimestel, kes igapäevaselt suure koormusega tööd teevad.

Proovi ise: Collibre Active kollageen liigestele

Kollageen toetab südant ja veel paljusid muid olulisi protsesse kehas!

Hüdrolüüsitud kollageeni sisaldavad toidulisandid sisaldavad ka peaaegu 20 erinevat asendamatut aminohapet, millest igaühel on meie kehas oluline roll. Näiteks proliin on aminohape, mille üks ülesanne organismis on aidata ennetada arterite lubjastumist ning arteriseinale rasvataoliste ainete ladestumist.

 

Kollageen ei ole kindlasti imeravim kõikide hädade vastu, kuid on erinevates uuringutes näidanud positiivset mõju meie kehale ja nahale. Seega, miks mitte proovida ka ise paar kuuri läbi teha.

Pane tähele! Kollageenikadu kehas ei tekita mitte ainult vananemine, vaid ka stress, suitsetamine, unepuudus, liigne päikesekiirgus ja isegi mitmed haigused. Seega, proovi järk-järgult vähendada kahjulikke faktoreid, mis võivad sind enneaegselt vanemaks muuta. Ja kollageeni toidulisand on abimees sinu teekonnal kauni, noorusliku ja tervisliku eluviisi poole!

Leia just endale sobivad kollageenitooted Rosena e-poest kategooriast: KOLLAGEEN

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.

Name
Email

-30% + KINGITUS

Saa -30% tavahindadelt koodiga ILU30 kuni 28.04.24 (k.a). Lisaks KINGITUSEKS Duolys C.E noorendav ja nahale energiat andev C-vitamiiniseerum, kui tellimuses on väh. 40€ lõppväärtuses tooteid.

LOO KONTO JA SAA 5€ OSTLEMISEKS

Kuidas saada 5€? Lihtne, mine "loo konto" nupu kaudu kliendikontot looma. See võtab 2 minutit, ning seejärel lisandub kliendikontole automaatselt 5€ boonusraha, mida saab kasutada tellimuselt soodustuse saamiseks. 

PS! pakkumine kehtib, kui lähed kohe otse pop-up'ilt kontot looma. 

 

Tänan, ma ei vaja boonusraha